Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. Kerkhof Sambeek: anoniem grafkruis in Sambeek

Graf Begraafplaats

algemene begraafplaats
5447ZG Sambeek (gemeente Boxmeer)
Noord Brabant


Beschrijving van R.K. Kerkhof Sambeek: anoniem grafkruis

Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het ongedateerde en anoniem GRAFKRUIS, waarschijnlijk daterend uit het eerste kwart van de twintigste eeuw. Omschrijving Het ajour gietijzeren grafkruis is identiek aan grafkruis 525219: het heeft in het centrum een opgebrachte, eveneens gietijzeren afbeelding van de gekruisigde Christus, omgeven door een stralenkrans. Op de kruisbalken verder florale motieven, de tekst: "I N R I" en enkele engelenkopjes. Waardering Het gietijzeren grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale engeestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de katholieke grafcultuur, het is tevens van belang voor de typologische ontwikkeling van het gietijzeren grafmonument. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel. Het is gaaf bewaard gebleven. Als onderdeel van een samenhangende reeks gietijzeren grafmonumenten is het zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525221
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. Kerkhof Sambeek: anoniem grafkruis in Sambeek

R.K. Kerkhof Sambeek: begraafplaats met twee poorten en baarhuis

Begraafplaats Sambeek
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In aanleg bestaat de ALGEMENE BEGRAAFPLAATS te Sambeek uit een in plattegrond rechthoekig grafveld uit de tweede helft van de neg..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van anoniem

Begraafplaats Sambeek (bij)
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat een anoniem en ongedateerd GRAFKRUIS, waarschijnlijk d..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van T. Thijssen

algemene begraafplaats
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het ongedateerde GRAFKRUIS van T. Thijssen (+1966). He..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van J. Grutters

algemene begraafplaats
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het GRAFKRUIS van J. Grutters (+1914), waarschijnlijk ..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van G. Nissen

algemene begraafplaats
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het ongedateerde GRAFKRUIS van G. Nissen (+1944), dat ..

Kaart & Routeplanner