Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint-Michaëlkerk: Beeld van H. Michaël in Beek en Donk

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 3
5741GK Beek en Donk (gemeente Laarbeek)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Sint-Michaëlkerk: Beeld van H. Michaël

Inleiding. Het betreft een ten zuiden van het schip van de H. Michaëlkerk te Beek opgesteld, gebroken-wit geschilderd kunststenen BEELD op sokkel, voorstellende de H. Michaël. Het beeld is ongesigneerd en dateert uit omstreeks 1900. Omschrijving. Op een gebroken-wit geschilderde sokkel staat een beeld van de H. Michaël, die de draak aan zijn voeten met een lans doorboort. Elementen, zoals de banier aan de lans, zijn in plaatijzer uitgevoerd. Waardering. Het beeld is van algemeen belang. Het heeft kunsthistorisch belang als voorbeeld van de kerkelijke kunstproductie rond 1900. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een belangrijke bebouwingsgroep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525191
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint-Michaëlkerk: Beeld van H. Michaël in Beek en Donk

H. Michael

Kerkstraat 3
Beek en Donk (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. De PASTORIE van de H. Michaëlkerk is gelegen ten oosten van deze kerk en via de sacristie daarmee verbonden. Het gebouw is net ..

Heilig Hartbeeld

Kerkstraat 3
Beek en Donk (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. Het HEILIG HART-BEELD dat direct ten noorden van de westtoren van de H. Michaëlkerk te Beek staat opgesteld is door Auguste Fal..

Biechtstoel, Orgel, 11 beelden en enkele schilderijen van R.K. kerk

Kerkstraat 1
Beek en Donk (Gemeente Laarbeek)
In de R.K. Kerk, die zelf niet op de lijst wordt geplaatst (1933, door J. Valk) een eiken biechtstoel uit plm 1750, een orgel uit XIX A, een..

H. Michael

Kerkstraat 1
Beek en Donk (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. De H. MICHAELKERK is een georiënteerde, zogenoemde christocentrische kruisbasiliek met westelijke toren van vijf geledingen, ee..

De Witte

Heuvelplein 6
Beek en Donk (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. CAFE 'De Witte' is gelegen naast het voormalige gemeentehuis aan het Heuvelplein te Beek. Het café dateert uit omstreeks 1890 e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)