Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Vredebest": hooiberg in Pijnacker

Boerderij

Overgauwseweg 50
2641NG Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Boerderij "Vredebest": hooiberg

Inleiding HOOIBERG behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook een wagenschuur en een toegangshek. De hooiberg stamt oorspronkelijk uit ca. 1900 en is opgetrokken in de Ambachtelijk Traditionele stijl. De hooiberg bevindt zich tussen de wagenschuur en de boerderij. Omschrijving Houten hooiberg van het type zesroedenberg met rieten kap. Waardering De hooiberg is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde - als karakteristiek voorbeeld van erfbebouwing. - vanwege de ensemblewaarde door de ruimtelijke en stilistische relatie die het toegangshek onderhoudt met de andere complexonderdelen. De hooiberg is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525178
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Vredebest": hooiberg in Pijnacker

Boerderij met links een onderkelderde opkamer, waarin vensters met middenstijlen en luikjes. Keldervensters in getoogde omlijstingen. Rieten wolfdak

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding Zeventiende-eeuwse boerderij behorende bij een complex waartoe ook een negentiende-eeuwse wagenschuur, een hek en een hooiberg be..

Boerderij "Vredebest": wagenschuur

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding WAGENSCHUUR behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook het toegang..

Boerderij "Vredebest": toegangshek

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding ToegangsHEK behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook een wagensc..

Restanten Dorpskerk: zuilen met kapitelen, voorzien van enkele krulkoolbladkransen, alsmede de scheibogen van het schip

Koningshof 3
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Ned. Herv. Kerk. Van de laat-gotische dorpskerk zijn bij de bouw van de neo-gotische kerk in 1892 bewaard gebleven: de funderingen, waarop d..

Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlech ..

Kerkweg 88
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekpla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij "Vredebest": hooiberg in Pijnacker

Foto's (1)