Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pootaardappelschuur in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
3214VB Zuidland (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900-1940


Beschrijving van Pootaardappelschuur

Inleiding POOTAARDAPPELSCHUUR uit de eerste helft van de twintigste eeuw, behorende bij het boerderijcomplex aan de Kerkweg 3 te Zuidland. De schuur staat op de uiterste zuidoosthoek van het erf. Omschrijving De pootaardappelschuur heeft een rechthoekige plattegrond en bestaat uit één bouwlaag onder een zadeldak dat is gedekt met rode pannen. De nok van het zadeldak is haaks op de Kerkweg geplaatst. De schuur heeft glazen gevels. Waardering De pootaardappelschuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde. - De pootaardappelschuur heeft cultuurhistorische waarde vanwege de specifieke functie en als onderdeel van een agrarisch complex op het eiland Voorne Putten. - De pootaardappelschuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen, alsmede vanwege de vrije ligging in het weiland- en akkerlandschap ten zuiden van Zuidland. - De pootaardappelschuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de ruime mate van gaafheid. - De pootaardappelschuur is van belang vanwege de zeldzaamheid van dergelijke schuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525155
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pootaardappelschuur in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding BOERDERIJ met Vlaamse schuur met middenlangsdeel en woonhuis met ingezwenkte lijstgevel, hoofdonderdeel van het boerderijcomplex ..

Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding De vrijstaande WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Bernisse is waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwar..

Karnhuis naast de linker zijgevel van de Vlaamse schuu

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding KARNHUIS behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland, waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwart van de negentiend..

Hekwerk

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding HEKWERK behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het hekwerk doet dienst als afscheiding tussen siertuin en opri..

Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding De HOOIBERG behorende tot het complex Kerkweg 3 te Zuidland is waarschijnlijk in de eerste helft van de twintigste eeuw geplaatst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pootaardappelschuur in Zuidland

Foto's (3)