Schuur in de zuidoosthoek van het erf in Zuidland

Kerkweg 3
3214VB Zuidland (gemeente Bernisse)

Beschrijving van Schuur in de zuidoosthoek van het erf

Inleiding SCHUUR, behorende tot het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het object is gesitueerd in de zuidoosthoek van het erf. Omschrijving De schuur heeft een rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder een zadeldak, gedekt met rode pannen. De nok van het zadeldak ligt evenwijdig aan de Kerkweg. De gevels zijn deels licht gekleurd (blokken). De kopgevel is in de top voorzien van gepotdekselde planken en voorzien van een makelaar. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en ensemblewaarde. - De schuur heeft cultuurhistorische waarde vanwege de specifieke functie en als onderdeel van een agrarisch complex op Voorne Putten. - De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen, alsmede vanwege de vrije ligging in het weiland- en akkerlandschap ten zuiden van Zuidland. - De schuur heeft architectuurhistorische en typologische waarde als voorbeel van een houten agrarische opstal in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant en vanwege de herkenbaarheid en ruime mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)