Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
3214VB Zuidland (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900-1940


Beschrijving van Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij

Inleiding De HOOIBERG behorende tot het complex Kerkweg 3 te Zuidland is waarschijnlijk in de eerste helft van de twintigste eeuw geplaatst. De hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij, ten zuiden van de achtergevel van de Vlaamse schuur. Omschrijving De vierroedige, opvijzelbare hooiberg heeft een vierkante plattegrond, met vier hoogopgaande palen op de hoekpunten. Aan deze palen is een tentdak van golfplaten opgehangen. Waardering De hooiberg is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en ensemblewaarde. - De hooiberg heeft cultuurhistorische waarde vanwege de functie en als een bijzonder onderdeel van een agrarisch complex op Voorne Putten. - De hooiberg heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen, alsmede vanwege de vrije ligging in het weiland- en akkerlandschap ten zuiden van Zuidland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525152
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding BOERDERIJ met Vlaamse schuur met middenlangsdeel en woonhuis met ingezwenkte lijstgevel, hoofdonderdeel van het boerderijcomplex ..

Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding De vrijstaande WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Bernisse is waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwar..

Karnhuis naast de linker zijgevel van de Vlaamse schuu

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding KARNHUIS behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland, waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwart van de negentiend..

Hekwerk

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding HEKWERK behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het hekwerk doet dienst als afscheiding tussen siertuin en opri..

Schuur in de zuidoosthoek van het erf

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding SCHUUR, behorende tot het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het object is gesitueerd in de zuidoosthoek van het erf. Oms..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij in Zuidland

Foto's (3)