Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hekwerk in Zuidland

Overig

Kerkweg 3
3214VB Zuidland (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Hekwerk

Inleiding HEKWERK behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het hekwerk doet dienst als afscheiding tussen siertuin en oprit, met gelijksoortig vormgegeven delen van het toegangshek op een betonnen damwand in de sloot evenwijdig aan de Kerkweg. Het hekwerk is waarschijnlijk in het laatste kwart van de negentiende eeuw geplaatst. In verband met de schaalvergroting van het boerenbedrijf is het tweedelige toegangshek uit elkaar geplaatst en op een vernieuwde betonnen damwand met duiker gezet. De scharnierende hekdelen zijn (tijdelijk?) verwijderd. Omschrijving Eenvoudig vormgegeven hekwerk met spijlen met pijlpunten. De twee delen van het toegangshek hebben elk een gietijzeren pijler gedecoreerd met waterlijsten en een bolornament met aan de buitenzijde ter versteviging en ter versiering een zijkant met spijlen en pijlpunten geplaatst. Waardering Het hekwerk is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en de ensemblewaarde. - Het hek heeft cultuurhistorische waarde vanwege de specifieke functie en als onderdeel van een agrarisch complex op Voorne Putten. - Het hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525151
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hekwerk in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding BOERDERIJ met Vlaamse schuur met middenlangsdeel en woonhuis met ingezwenkte lijstgevel, hoofdonderdeel van het boerderijcomplex ..

Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding De vrijstaande WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Bernisse is waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwar..

Karnhuis naast de linker zijgevel van de Vlaamse schuu

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding KARNHUIS behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland, waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwart van de negentiend..

Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding De HOOIBERG behorende tot het complex Kerkweg 3 te Zuidland is waarschijnlijk in de eerste helft van de twintigste eeuw geplaatst..

Schuur in de zuidoosthoek van het erf

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding SCHUUR, behorende tot het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het object is gesitueerd in de zuidoosthoek van het erf. Oms..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hekwerk in Zuidland

Foto's (3)