Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
3214VB Zuidland (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur

Inleiding De vrijstaande WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Bernisse is waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwart van de negentiende eeuw. De wagenschuur is een voorbeeld van een schuur in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het object staat ten westen van de Vlaamse schuur. Het houtwerk van de schuur is recentelijk vernieuwd. Tevens zijn de inrijdeuren vernieuwd. Omschrijving De wagenschuur heeft een rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder een asymmetrisch zadeldak gedekt met gesmoorde hollandse pannen. Het dak, dat met de nok evenwijdig aan de Kerkweg is geplaatst, heeft windveren, bekroond door een makelaar. De goten zijn voorzien van geprofileerde houten lijsten. De gevels zijn opgetrokken in hout. Waardering De wagenschuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en ensemblewaarde. - De schuur heeft cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel en karakteristiek onderdeel van een agrarisch complex op Voorne-Putten. - De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen en de andere monumentale boerderijen aan de zuidzijde van de Kerkweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525149
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur in Zuidland

Boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding BOERDERIJ met Vlaamse schuur met middenlangsdeel en woonhuis met ingezwenkte lijstgevel, hoofdonderdeel van het boerderijcomplex ..

Karnhuis naast de linker zijgevel van de Vlaamse schuu

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding KARNHUIS behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland, waarschijnlijk gebouwd in het laatste kwart van de negentiend..

Hekwerk

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding HEKWERK behorende bij het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het hekwerk doet dienst als afscheiding tussen siertuin en opri..

Hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding De HOOIBERG behorende tot het complex Kerkweg 3 te Zuidland is waarschijnlijk in de eerste helft van de twintigste eeuw geplaatst..

Schuur in de zuidoosthoek van het erf

Kerkweg 3
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Inleiding SCHUUR, behorende tot het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het object is gesitueerd in de zuidoosthoek van het erf. Oms..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wagenschuur ten westen van de Vlaamse schuur in Zuidland

Foto's (3)