Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Druivenmuur, noordelijk afscheiding in Monster

Boerderij

Poeldijkseweg 1
2681LT Monster (gemeente Westland)
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Druivenmuur, noordelijk afscheiding

Inleiding DRUIVENMUUR, die noordelijke erfafscheding vormt van Poeldijkseweg 1, onderdeel van het complex van twee druivenmuren aan de Poeldijkseweg. De muur dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw. N.B. Het noordelijk stuk druivenmuur aan de Poeldijkseweg is voor bescherming van ondergeschikt belang. N.B. Het mestelwerk van de circa twee meter hoge muur heeft moderne invullingen aan de bovenkant en de pannenlaag verkeert in slechte staat. Omschrijving De uit 17 traveeën bestaande, door steunberen gelede, druivenmuur gelegen aan de Poeldijkseweg is tweeëneenhalve steen dik en circa twee meter hoog. Opgemetseld in rode steen in halfsteens verband. Gedekt onder een rode Hollands pan. Waardering De druivenmuur is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als element in de ontwikkelingsgeschiedenis van de Westlandse tuinbouw, die van nationaal belang is. De druivenmuur is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde, gelegen in de typologie. De druivenmuur is gaaf in hoofdvorm en materiaalgebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525136
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Druivenmuur, noordelijk afscheiding in Monster

Druivenmuur, westelijke erfafscheiding

Poeldijkseweg 1
Monster (Gemeente Westland)
Inleiding DRUIVENMUUR, die de westelijke erfafscheiding vormt van Poeldijkseweg 1, gelegen langs de Zwartendijk, onderdeel van het complex ..

St.Machutus

Choorstraat 103
Monster (Gemeente Westland)
St.Machutus. 1828-1831 door Samuel van Rijswijk; vergroot 1859 door Jacobus van Rees. Eenbeukige neoclassicistische kruiskerk met toren. In ..

Nederlands Hervormde Kerk, oorspronkelijk gewijd aan St. Machutus

Onder de Toren 1
Monster (Gemeente Westland)
De Ned. Herv. Kerk (H. Machutus), herbouwd op de muren en enige zuilen ener in 1901 afgebrande kerk, is een kruiskerk van baksteen met reuze..

De vier Winden

Haagweg 2
Monster (Gemeente Westland)
Molen: "De Vier Winden". Ronde stenen stellingmolen.

Grafkelder van de familie Herkenrath met elf grafkisten

Westerduinlaan 1
Monster (Gemeente Westland)
Inleiding GRAFKELDER met elf GRAFKISTEN in Traditioneel-Ambachtelijk stijl. De grafkelder is tussen 1844 en 1847 gebouwd door de familie He..

Kaart & Routeplanner

Route naar Druivenmuur, noordelijk afscheiding in Monster

Foto's (7)