Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek bij de Joodse begraafplaats in Gorinchem

Graf Begraafplaats

W. de Vries Robbeweg 10
4206AL Gorinchem
Zuid Holland

Bouwjaar: 1882


Beschrijving van Hek bij de Joodse begraafplaats

Inleiding Het HEK bij de Joodse begraafplaats is in 1882 door J.C.Mortier en Zonen uit Gorinchem vervaardigd en is waarschijnlijk van elders afkomstig. Omschrijving Smeedijzeren hek bestaande uit spijlen met speerpunten geplaatst tussen twee gietijzeren hekpijlers met smeedijzeren vleugelstukken. Op de hekpijlers staan gevleugelde zandlopers. Boven het hek, tussen de pijlers een liggende balk met een smeedijzeren bekroning met spijlen en krullen. Waardering Het hek behorend bij de Joodse begraafplaats is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde - als voorbeeld van een hek vervaardigd door J.C.Mortier en Zonen uit Gorinchem en als gaaf voorbeeld van een hekwerk met funeraire motieven. - vanwege de markering van de toegang tot de begraafplaats. - vanwege de ensemblewaarde als onderdeel van de Joodse begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525111
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek bij de Joodse begraafplaats in Gorinchem

Joodse begraafplaats en gelegen buiten de bebouwde kom van Gorinchem

W. de Vries Robbeweg 10
Gorinchem
Inleiding Joodse BEGRAAFPLAATS, gesticht in 1814 en gelegen buiten de bebouwde kom van Gorinchem Omschrijving Vierkant perceel omgeven d..

Metaheir-huis behorend bij de Joodse begraafplaats

W. de Vries Robbeweg 10
Gorinchem
Inleiding METAHEIR-HUIS behorend bij de Joodse begraafplaats, gebouwd in 1935 naar ontwerp van Bauke van de Zijpp in een gematigde Expressi..

Algemene begraafplaats met diverse grafmonumenten

W. de Vries Robbéweg 33
Gorinchem
Inleiding ALGEMENE BEGRAAFPLAATS met diverse GRAFMONUMENTEN, gesticht in 1829, wordt gevormd door het zuidwestelijke deel van de huidige be..

Algemene begraafplaats: toegangshek in electische trant

W. de Vries Robbéweg 33
Gorinchem
Inleiding TOEGANGSHEK van de Algemene begraafplaats in Electische trant uit het midden van de 19de eeuw, geeft toegang tot het oudste gedee..

Dienstwoning

W. de Vries Robbéweg 33
Gorinchem
Inleiding Het symmetrisch opgezette entreecomplex bij de Algemene begraafplaats is in 1908 in één geheel ontworpen in Hollandse Neo-Renai..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hek bij de Joodse begraafplaats in Gorinchem