Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kromme Elleboog 1: bakhuis in Maasdam

Boerderij

Kromme Elleboog 1
3299LK Maasdam (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1800-1850


Beschrijving van Kromme Elleboog 1: bakhuis

Inleiding Het BAKHUIS behorende tot boerderijcomplex aan de Kromme Elleboog 1 te Binnenmaas dateert waarschijnlijk uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Het kent een uiterst sobere vormgeving in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant en is in redelijke staat. Het bakhuisje bevindt zich ter linker zijde van het woonhuis. Omschrijving Het bakhuisje heeft een rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder een zadeldak. Op dit dak liggen zowel gesmoorde als rode kruispannen. Op de nok van het dak bevindt zich een opgemetselde schoorsteen. De gevels zijn gepleisterd en voorzien van enkele kleine rechtgesloten vensters en een houten deur. Waardering Het bakhuisje is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van een boerderijdie een schakel is in de ontwikkeling van een boerderijtype. Het bakhuis heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk- functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en vanwege de volledig vrije ligging. Het bakhuis is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de redelijk mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525080
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kromme Elleboog 1: bakhuis in Maasdam

Kromme Elleboog 1: boerderij met woonhuis en Vlaamse schuur

Kromme Elleboog 1
Maasdam (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding De BOERDERIJ met woonhuis en Vlaamse schuur, behorende tot het complex aan de Kromme Elleboog 1 te Binnenmaas, is gebouwd in 1912..

Kromme Elleboog 1: wagenschuur

Kromme Elleboog 1
Maasdam (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding De WAGENSCHUUR behorende tot het boerderijcomplex Kromme Elleboog 1 te Binnenmaas is in het eerste kwart van de twintigste eeuw ..

Kromme Elleboog 1: schuur

Kromme Elleboog 1
Maasdam (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding De SCHUUR behorende tot het boerderijcomplex Kromme Elleboog 1 te Binnenmaas is in het eerste kwart van de twintigste eeuw gebouw..

Terrein waarin overblijfselen van het kasteel Duyvesteyn

Kromme Elleboog
Maasdam (Gemeente Binnenmaas)
Terrein waarin overblijfselen van het kasteel Duyvesteyn. Datering: late Middeleeuwen.

Hoeve "Bouw en Veelust"

Hoeksedijk 58
Maasdam (Gemeente Binnenmaas)
Hoeve "bouw en Veelust" Boerderij, waarvan het woongedeelte een verdieping en een pannen schilddak heeft. In de voorgevel een steen met opsc..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kromme Elleboog 1: bakhuis in Maasdam