Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex: wagenschuur in Zevenhuizen

Boerderij

Eendrachtsdijk 4
2761AT Zevenhuizen (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van Boerderijcomplex: wagenschuur

Inleiding WAGENSCHUUR gebouwd in 1898 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderijcomplex. Omschrijving Eenvoudig pand bestaande uit gerabatte wanden onder een zadeldak met gesmoorde Hollandse pannen. In de voorgevel aan de noordzijde zijn twee grote inrijdeuren geplaatst. De kopse gevel aan de oostzijde bevat een klein venster. Tegen de gevel aan de westzijde is een houten schuur gebouwd. De achtergevel is blind. Waardering Wagenschuur van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde - als voorbeeld van streekeigen en kenmerkende erfbebouwing in een Traditioneel Ambachtelijke stijl. Het pand is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. - vanwege de ensemblewaarde als onderdeel van het agrarisch complex en is beeldbepalend gelegen aan de rand van het oude centrum van Zevenhuizen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525072
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex: wagenschuur in Zevenhuizen

Boerderijcomplex "Land Kanaan"

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding BOERDERIJ van het type langhuis gebouwd in 1898 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een agrarisch complex. N.B..

Boerderijcomplex: zomerhuis

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding ZOMERHUIS behorende bij de boerderij gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw in Traditioneel Ambachtelijke stijl. Omschrijvi..

Boerderijcomplex: hek

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding HEK geplaatst rond 1898 geeft toegang tot het boerderijcomplex. Omschrijving Smeedijzeren hek bestaande uit stijlen met bekroni..

Boerderij onder rieten wolfdak

Dorpsstraat 37
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Boerderij uit de 17e eeuw onder rieten wolfdak. Ontlastingsbogen, waaronder in de 18e eeuw vergrote vensters met twintigruitsschuiframen. De..

Tweebeukige kerk

Dorpsstraat 170
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Tweebeukige kerk, in oorsprong omstreeks 1500 en herbouwd met gebruikmaking van gedeelten van het gotische muurwerk na een brand in 1699, we..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)