Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex: zomerhuis in Zevenhuizen

Boerderij

Eendrachtsdijk 4
2761AT Zevenhuizen (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1875-1898


Beschrijving van Boerderijcomplex: zomerhuis

Inleiding ZOMERHUIS behorende bij de boerderij gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw in Traditioneel Ambachtelijke stijl. Omschrijving Rechthoekig eenlaags pand met gepleisterde gevels en schijnvoegen onder een zadeldak met gesmoorde Hollandse pannen. Boven de voorgevel is het overstekende dak voorzien van windveren en wordt gedragen door consoles. Het voorschot eindigt in een makelaar. In de voorgevel (oost) zijn twee segmentboogvormige zesruits vensters geplaatst en een opgeklampt luik onder een rondboogvormig bovenlicht in de top. De linker zijgevel gaat schuil achter het tussenlid waarmee het zomerhuis met de boerderij verbonden is. De rechter zijgevel heeft een deur onder een bovenlicht met fantasie-roedenverdeling. De achtergevel is blind. INTERIEUR. Het zomerhuis is eenvoudig van inrichting. Het bezit het oude toilet en een ingebouwde houten kast. Waardering Zomerhuis van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde - als voorbeeld van streekeigen en kenmerkende erfbebouwing in een Traditioneel Ambachtelijke stijl Het pand is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. - vanwege de ensemblewaarde als onderdeel van het agrarisch complex en is beeldbepalend gelegen aan de rand van het oude centrum van Zevenhuizen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525071
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex: zomerhuis in Zevenhuizen

Boerderijcomplex "Land Kanaan"

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding BOERDERIJ van het type langhuis gebouwd in 1898 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een agrarisch complex. N.B..

Boerderijcomplex: wagenschuur

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding WAGENSCHUUR gebouwd in 1898 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderijcomplex. Omschrijving Eenvoudig ..

Boerderijcomplex: hek

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding HEK geplaatst rond 1898 geeft toegang tot het boerderijcomplex. Omschrijving Smeedijzeren hek bestaande uit stijlen met bekroni..

Boerderij onder rieten wolfdak

Dorpsstraat 37
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Boerderij uit de 17e eeuw onder rieten wolfdak. Ontlastingsbogen, waaronder in de 18e eeuw vergrote vensters met twintigruitsschuiframen. De..

Tweebeukige kerk

Dorpsstraat 170
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Tweebeukige kerk, in oorsprong omstreeks 1500 en herbouwd met gebruikmaking van gedeelten van het gotische muurwerk na een brand in 1699, we..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderijcomplex: zomerhuis in Zevenhuizen

Foto's (1)