Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis in Uden

Boerderij

Hofsteeweg 1
5406TX Uden
Noord Brabant

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Bakhuis

Inleiding BAKHUIS uit ca. 1900 op het erf van een kortgevelboerderij. Omschrijving Uit bruinrode machinale baksteen opgetrokken bakhuis met speklagen in cementsteen. Zadeldak met oud-Hollandse pannen. Lagere ovenaanbouw onder dito zadeldak. Raam met kleine roedenverdeling en luiken en opgeklampte deur. Waardering Het bakhuis is van algemeen belang. Het gebouwtje heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in het Peelgebied. Architectuurhistorisch is het van belang vanwege de ornamentiek en bijzondere samenhang tussen exterieur en interieur. Het geheel heeft ensemblewaarden als bijzondere uitdrukking van de geografische ontwikkeling, tot uiting komend in de ligging ten opzichte van oude wegen en akkers. Het gebouw is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en is als zodanig zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525059
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis in Uden

Kortgevelboerderij in ambachtelijk-traditionele stijl

Hofsteeweg 1
Uden
Inleiding KORTGEVELBOERDERIJ uit 1867, in ambachtelijk-traditionele stijl, met mogelijk oudere onderdelen in het gebint. Het woongedeelte i..

Schuur in ambachtelijk-traditionele stijl

Hofsteeweg 1
Uden
Inleiding SCHUUR in ambachtelijk-traditionele stijl, uit ca. 1900 op het erf van een kortgevelboerderij. Omschrijving Uit deels rood gek..

Molen van Jetten

Standerd 8
Uden
Molen. Gesloten standerdmolen uit 1811.

Boerderij

Erenakkerstraat 5
Nistelrode (Gemeente Bernheze)
Boerderij, XIX op T-vormige grondslag met woonhuis onder rieten schilddak en bedrijfsgedeelte onder afgewolfd zadeldak met riet en pannen be..

Boerderij van het kortgeveltype, in 1875 opgetrokken in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant

Achterstraat 16
Nistelrode (Gemeente Bernheze)
Inleiding. BOERDERIJ van het kortgeveltype, in 1875 (jaartalankers in de voorgevel 1876) opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouw..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)