Orgel in de Hervormde kerk gemaakt door H. Knipscheer in Nieuwveen

2441CC Nieuwveen (gemeente Nieuwkoop)

(1 recensie)

Beschrijving van Orgel in de Hervormde kerk gemaakt door H. Knipscheer

Omschrijving De Hervormde kerk vanwege het tweeklaviers orgel gemaakt in 1858 door H. Knipscheer. Het instrument heeft tien registers en een vrij pedaal. Het pedaal is een moderne uitbreiding uit 1968 en valt niet onder de bescherming. Waardering Van het werk van de Amsterdamse orgelmaker Knipscheer is relatief weinig bewaard gebleven. Zijn instrumenten munten uit door klassieke bouwprincipes gepaard gaande aan een eigentijdse klankgeving. De instrumenten zijn nog geheel op ambachtelijke wijze vervaardigd. Het instrument is nog nagenoeg ongeschonden bewaard gebleven behoudens de, vrij van het orgel geplaatste, uitbreiding met een zelfstandig pedaalwerk met drie registers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Orgel in de Hervormde kerk gemaakt door H. Knipscheer
4
Recensie door: ()
Prachtig orgel met een mooie bijzondere klank, alleen jammer dat het orgel vaak vals is. Het orgel wordt door de huidige kerkenraad niet goed onderhouden en ondergewaardeerd