Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinkoepel in Barendrecht

Boerderij

Dorpsstraat-Oost 27
2991CR Barendrecht
Zuid Holland


Beschrijving van Tuinkoepel

Inleiding Houten tuinkoepel behorende bij het boerderijcomplex aan de Dorpsstraat-Oost 27. De tuinkoepel staat in de voortuin, rechts voor de voorgevel van de boerderij en is uitgevoerd in een voor de bouwtijd kenmerkende houtbouw trant. Omschrijving De octogonale, witgeschilderde houten tuinkoepel staat onder een met riet gedekt kegeldak bekroond met een slanke houten spits. In de wanden openslaande deuren en smalle vensters. Waardering Houten tuinkoepel van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525005
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinkoepel in Barendrecht

Boerderij van het dwarsdeeltype en tuinkoepel

Dorpsstraat-Oost 27
Barendrecht
Inleiding In 1910 gebouwde BOERDERIJ van het dwarsdeeltype, hoofdonderdeel van het complex van boerderij en tuinkoepel aan de Dorpsstraat-O..

Waalesteyn

Dorpsstraat 142
Barendrecht
Huis "Waalesteyn". Deftig herenhuis uit het begin der 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen. Kroonlijst met..

Woonhuis van een boerderij met ingezwenkte gevel en achterhuis met puntgevel, erkerkamer met schilddak

Dorpsstraat 141
Barendrecht
Op de hoek van het Doormanplein gelegen complex, bestaande uit het vroeg-19e eeuwse woonhuis van een boerderij met ingezwenkte gevel en acht..

Dorpskerk

Dorpsstraat 148
Barendrecht
Herv. Kerk. Eenbeukig gebouw uit het eerste kwart van de 16e eeuw met driezijdige koorsluiting en bakstenen venstertraceringen. Westgevel en..

Pand waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een houten kroonlijst heeft

Doormanplein 6
Barendrecht
Pand waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een houten kroonlijst heeft. Eerste helft 19e eeuw. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgest..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinkoepel in Barendrecht

Foto's (1)