Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex st in Oudorp

Overig

Munnikenweg 8
1829BA Oudorp (gemeente Alkmaar)
Noord Holland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Toegangshek, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex st

Inleiding TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het hek geeft vanaf de Munnikenweg toegang tot het Stroomerlaantje. Omstreeks 1982 is dit houten toegangshek evenals het hek aan het einde van het Stroomerlaantje in vergelijkbare vorm en met behoud van de ijzeren boog vernieuwd. Omschrijving Houten toegangshek bestaande uit twee draaiende delen die afgehangen zijn aan hoge hekpalen waartussen bovenin een halfronde smeedijzeren boog met ingezwenkte aanzetten. De boog wordt bekroond door een kruis. De beide hekdelen zijn samengesteld uit houten latten die bevestigd zijn aan twee dwarsklampen en een steekklamp. Waardering Het toegangshek aan het begin van het Stroomerlaantje is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524955
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex st in Oudorp

Kerkenbos

Munnikenweg 8
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding BOSSCHAGE genaamd "Kerkenbos", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Dit tussen de begraafplaa..

Eendracht maakt macht

Munnikenweg 8
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding STOLPBOERDERIJ "Eendracht maakt macht" uit 1881 met bijbehorende ERFSCHEIDING. De monumentale stolp van het afgeleide Noord-Holla..

St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding Aan Sint Laurentius gewijde KERK uit 1879-1880 gebouwd in neogotische stijl naar ontwerp van architect Margry, hoofdonderdeel van..

Priestergraf St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding PRIESTERGRAF uit 1881 deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Na het overlijden van de bouwpasto..

Familiegraf "Stroomer" bij St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding FAMILIEGRAF "Stroomer", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het rechts naast het priestergr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex st in Oudorp