Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek St. Laurentiuskerk in Oudorp

Overig

Herenweg 79
1829AC Oudorp (gemeente Alkmaar)
Noord Holland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Toegangshek St. Laurentiuskerk

Inleiding TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het aan het einde van het Stroomerlaantje geplaatste hek geeft toegang tot de achterliggende pastorietuin. Omstreeks 1982 is dit houten toegangshek evenals het hek aan het begin van het Stroomerlaantje in vergelijkbare vorm en met behoud van de ijzeren boog vernieuwd. Omschrijving Houten toegangshek bestaande uit twee draaiende delen die afgehangen zijn aan hoge hekpalen waartussen bovenin een klokvormige smeedijzeren boog. De twee booghelften eindigen bovenaan in een krulvorm en worden bekroond door een kruis. De beide hekdelen zijn samengesteld uit houten latten die bevestigd zijn aan twee dwarsklampen en een steekklamp. Waardering Het toegangshek aan het einde van het Stroomerlaantje is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524954
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek St. Laurentiuskerk in Oudorp

St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding Aan Sint Laurentius gewijde KERK uit 1879-1880 gebouwd in neogotische stijl naar ontwerp van architect Margry, hoofdonderdeel van..

Priestergraf St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding PRIESTERGRAF uit 1881 deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Na het overlijden van de bouwpasto..

Familiegraf "Stroomer" bij St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding FAMILIEGRAF "Stroomer", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het rechts naast het priestergr..

Familiegraf "De Wit" bij St. Laurentiuskerk

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding FAMILIEGRAF "De Wit", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het in neogotische stijl uitgevoe..

Stroomerlaantje

Herenweg 79
Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Inleiding LindenLAAN genaamd "Stroomerlaantje", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het Stroomerlaantj..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek St. Laurentiuskerk in Oudorp