Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfafscheiding in Alkmaar

Overig

Nassaulaan 2
1815GK Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 1909


Beschrijving van Erfafscheiding

Omschrijving ERFSCHEIDING bestaande uit vierkante pijlers van rode machinale baksteen waalformaat waartussen circa 0,70 m hoge muurdelen opgetrokken in dito baksteen in klezoorverband boven een basis in Vlaams verband. Zowel de steensbrede basis als de bovenzijde van de muurdelen is afgedekt met hardsteen. De pijlers worden bekroond door een hardstenen deksteen in de vorm van twee elkaar snijdende zadeldaken waarvan de grootste onder meer voorzien is van gotische vierpasmotieven. De eindpijlers zijn zwaarder en hoger uitgevoerd en hebben een rijkere deksteen. Waardering De erfscheiding is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkcomplex "St. Joseph". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524890
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfafscheiding in Alkmaar

St. Josephkerk

Nassaulaan 2
Alkmaar
Omschrijving Driebeukige kruisbasiliek met een door ronde traptorens geflankeerde voorgevel, een schip van vier travee├źn, en een koor met ..

Pastorie

Nassaulaan 4
Alkmaar
Omschrijving Op nagenoeg rechthoekig grondplan opgetrokken PASTORIE van twee bouwlagen onder een afgeplat schilddak met leidekking (Maasdak..

Diverse grachten

Grachten; bruggen; sluizen
Alkmaar
Belangrijk voor het stadsbeeld van Alkmaar zijn de volgende GRACHTEN: Mient, Kaasmakersgracht, Verdronken Oord, Luttik Oudorp, Kooltuin, Oud..

St. Theresiaschool/St. Agnesschool

Koornlaan 2
Alkmaar
Inleiding SCHOOLGEBOUW uit 1927 behorende tot het schoolcomplex aan de Koornlaan. In het gebouw waren twee scholen ondergebracht: een meisj..

De Groot

Clarissenbuurt 4
Alkmaar
Korenmolen "De Groot" aan de Kennemersingel. Ronde bovenkruier met stelling (walmolen), gebouwd blijkens gedenksteen 1769; baksteen, kap met..

Kaart & Routeplanner

Route naar Erfafscheiding in Alkmaar

Foto's (3)