Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbele dienstwoning in Amsterdam

Woonhuis

Bilderdijkkade 62
1053VN Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1908
Architect: Dienst Publieke Werken


Beschrijving van Dubbele dienstwoning

Omschrijving De DUBBELE DIENSTWONING (7) uit 1908, onderdeel van het westelijk tramremise complex is gebouwd op een samengestelde plattegrond en telt drie bouwlagen en onder samenstel van afgeplatte zadeldaken. De woning is aan het eind van de werkplaatsen gesitueerd en sluit aan bij de woonbebouwing van de Bilderdijkkade. De voorgevel is drie travee├źn breed en heeft een dubbele toegang in de risaliet aan de linkerzijde. De zijrisaliet wordt bekroond door een lage trapgevel; in de verspringende spaarnis van de zolderverdieping bevindt zich een eenvoudige hijsbalk. Rondom verdiept geplaatste vensters met schuifraam en geleed bovenlicht onder segmentboognis met natuurstenen aanzetstenen. De rechter zijgevel heeft een hoge trapgevel met twee onderverdeelde vensters in de top te weerszijden van de sprongsgewijs oprijzende schoorsteen; rechts een twee travee├źn brede teruggerooide vleugel met rechte gootlijst boven de tweede verdieping; in de rechter travee een deur met bovenlicht. Dakschilden met zwarte pannen en kapel. Waardering Dienstwoning uit 1908 van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de tramremise. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524825
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbele dienstwoning in Amsterdam

Dienstwoning

Tollensstraat 61
Amsterdam
Omschrijving De DIENSTWONING (5) uit 1908, onderdeel van het complex westelijke tramremise, is gelegen op het binnenterrein aan de Tollenss..

Remise Tollensstraat

Tollensstraat 60
Amsterdam
Omschrijving REMISEGEBOUW (1), onderdeel van het westelijk tramremise complex bestaande uit vijf sprongsgewijze in lengte toenemende tramst..

Remise Tollensstraat

Tollensstraat 60
Amsterdam
Omschrijving TWEE WERKPLAATSEN uit 1903 (3) onderdeel van het westelijk tramremise complex, gelegen achter het hek in de Tollensstraat, zoa..

Remise Tollensstraat

Tollensstraat 60
Amsterdam
Omschrijving Voormalige MAGAZIJN (4) uit 1901-1902, onderdeel van het westelijk tramremisecomplex, gelegen tegenover de centrale werkplaats..

Dienstwoning

Tollensstraat 62
Amsterdam
Omschrijving De DIENSTWONING (6) uit 1901 - 1903, onderdeel van het westelijk tramremise- complex, is gelegen in de gevelwand van de gebouw..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dubbele dienstwoning in Amsterdam

Foto's (1)