Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning in Amsterdam

Woonhuis

Tollensstraat 62
1053RW Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1901-1903
Architect: Dienst Publieke Werken


Beschrijving van Dienstwoning

Omschrijving De DIENSTWONING (6) uit 1901 - 1903, onderdeel van het westelijk tramremise- complex, is gelegen in de gevelwand van de gebouwen aan de binnenplaats van de Tollensstraat. Het pand is gebouwd op een smalle, rechthoekige plattegrond en bezit twee bouwlagen met een dwarskap waarin een gemetselde dakkapel is opgenomen. De voorgevel telt twee vensterassen, waarvan de gevelopeningen zijn voorzien van fraai bewerkte, natuurstenen bovendorpels. Het interieur op de begane grond bestaat uit één grote ruimte waarboven een drietal kamers en-suite en een sanitair blok is opgenomen. Het interieur wordt gekenmerkt door diverse uit de bouwtijd daterende interieur-elementen, zoals paneeldeuren en stucplafonds. De dienstwoning staat tegenover die op Tollensstraat nr.61. Waardering Dienstwoning van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de tramremise. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524824
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning in Amsterdam

Remise Tollensstraat

Tollensstraat 60
Amsterdam
Omschrijving REMISEGEBOUW (1), onderdeel van het westelijk tramremise complex bestaande uit vijf sprongsgewijze in lengte toenemende tramst..

Remise Tollensstraat

Tollensstraat 60
Amsterdam
Omschrijving TWEE WERKPLAATSEN uit 1903 (3) onderdeel van het westelijk tramremise complex, gelegen achter het hek in de Tollensstraat, zoa..

Remise Tollensstraat

Tollensstraat 60
Amsterdam
Omschrijving Voormalige MAGAZIJN (4) uit 1901-1902, onderdeel van het westelijk tramremisecomplex, gelegen tegenover de centrale werkplaats..

Dienstwoning

Tollensstraat 61
Amsterdam
Omschrijving De DIENSTWONING (5) uit 1908, onderdeel van het complex westelijke tramremise, is gelegen op het binnenterrein aan de Tollenss..

Ommuring

Bellamyplein ongd
Amsterdam
Omschrijving De OMMURING (8) van het westelijk tramremise complex bevindt zich grotendeels aan het Bellamyplein; een geringer deel bevindt..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dienstwoning in Amsterdam