Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinaanleg, deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem' in Naarden

Tuin Park Landgoed

Huizerstraatweg 36
1411GP Naarden
Noord Holland

Bouwjaar: 1913


Beschrijving van Tuinaanleg, deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem'

Inleiding TUINAANLEG uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter. Omschrijving De tuinaanleg omvat de open gazons aan de zuidwest- en zuidoostzijde van het huis die worden omzoomd door restanten van het 19de-eeuwse parkbos met verschillende boomsoorten. Voor de zuidoostgevel overbruggen twee gemetselde trappen het hoogteverschil naar het lager gelegen tuingedeelte met betonnen waterbassin dat wordt geflankeerd door struiken. Het rechte oost-west georiƫnteerde pad dat de twee trappen doorsnijdt wordt geaccentueerd door twee tuinpoortjes bestaande uit gepleisterde kolommen met houten pergola. De tuin wordt aan de oostzijde afgeschermd door een tuinmuur, die eindigt bij een van de poortjes. Waardering De tuinaanleg, behorend bij het complex "Villa Oldenheem", is van algemeen belang vanwege de tuinhistorische waarde als voorbeeld van een combinatietuin met restanten van het 19de-eeuwse parkbos en de aanleg in Nieuw Architectonische Tuinstijl uit het begin van de 20ste eeuw, ontworpen in samenhang met de architectuur en situering van het huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524790
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinaanleg, deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem' in Naarden

Villa Oldeheem

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding LANDHUIS uit 1913 genaamd "Villa Oldenheem", hoofdonderdeel van het gelijknamig complex, gebouwd naar ontwerp va Th. Rueter en in..

Garage deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding GARAGE uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter. Omschrijving De garage telt Ć©..

Toegangshek uit 1913, deel uit makend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding TOEGANGSHEK uit 1913, deel uit makend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van van Th. Rueter. Omschrijving Toegang..

Blokhuis

Naarderstraat 311
Huizen
Inleiding BLOKHUIS uit 1921 genaamd "Blokhuis", hoofdonderdeel van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". Afgezien van de schuifpui in d..

Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311"

Naarderstraat 311
Huizen
Inleiding Houten GARAGE uit 1921, deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". In 1989 is de garage aan de achterzijde verl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)