Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Garage deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem' in Naarden

Kasteel Buitenplaats

Huizerstraatweg 36
1411GP Naarden
Noord Holland

Bouwjaar: 1913


Beschrijving van Garage deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem'

Inleiding GARAGE uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter. Omschrijving De garage telt één bouwlaag en zolderverdieping onder een zadeldak en heeft een rechthoekige plattegrond en gepleisterde gevels. In de zuidoostgevel links een garagedeur en rechts een dubbel venster aan weerszijden van een rookkanaal. De rechter zijgevel (NO) bevat twee negenruits vensters en een deur. De linker zijgevel (ZW) aan het binnenplaatsje heeft een samengesteld vierdelig venster met roedenverdeling. In de noordwestgevel twee garagedeuren en in de geveltop een zoldervenster. Het binnenplaatsje tussen garage en villa is afgesloten door twee gepleisterde tuinmuren. In het midden van de noordelijke muur een houten deur naar de tuin en de zuidelijke muur is voorzien van een houten pergola en hek naar de binnenhof. Waardering De garage uit 1913, behorend bij het complex "Villa Oldenheem" is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524789
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Garage deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem' in Naarden

Villa Oldeheem

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding LANDHUIS uit 1913 genaamd "Villa Oldenheem", hoofdonderdeel van het gelijknamig complex, gebouwd naar ontwerp va Th. Rueter en in..

Tuinaanleg, deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding TUINAANLEG uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter. Omschrijving De tuinaanleg..

Toegangshek uit 1913, deel uit makend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding TOEGANGSHEK uit 1913, deel uit makend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van van Th. Rueter. Omschrijving Toegang..

Blokhuis

Naarderstraat 311
Huizen
Inleiding BLOKHUIS uit 1921 genaamd "Blokhuis", hoofdonderdeel van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". Afgezien van de schuifpui in d..

Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311"

Naarderstraat 311
Huizen
Inleiding Houten GARAGE uit 1921, deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". In 1989 is de garage aan de achterzijde verl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)