Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoeppalen in Wijk bij Duurstede

Woonhuis

Singel 2
3961CE Wijk bij Duurstede
Utrecht


Beschrijving van Stoeppalen

Omschrijving Twee eenvoudige natuurstenen cilindervormige STOEPPALEN, bekroond door een in doorsnee kleinere halve bol. Onder de beëindiging van de schacht komt, verdeeld over de twee exemplaren, de naamgeving van het huis voor in een verdiept veld: 'ONZE VER' en 'WACHTING'. De palen zijn opgesteld bij de toegang naar het koetshuis en het woonhuis. Waardering Stoeppalen, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van steeds zeldzamer wordend straatmeubilair en vanwege de verbondenheid met de naamgeving van het eerste huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524778
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoeppalen in Wijk bij Duurstede

Mariënhove

Singel 2
Wijk bij Duurstede
Inleiding VILLA `Mariënhove' werd in 1869 in eclectische stijl ontworpen in opdracht van Jacobus van Mariënhof. Oorspronkelijk heette de ..

De Wildkamp

Singel 1
Wijk bij Duurstede
HUIS DE WILTKAMP. Witgepleisterd omstreeks 1800 gebouwde HOFSTEDE in empire-stijl, bestaande uit een aan de oostzijde gelegen voorhuis en ee..

Kasteel Duurstede

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
RUINE sinds de 18e eeuw; bestaande o.a. uit een vierkante donjon uit de 2e helft der 13e eeuw. Grote ronde hoektorens van het franse type ui..

Historische tuin- en parkaanleg

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In 1852 kreeg de architect Jan David Zocher jr. (1791-1870) van de Gemeente Wijk bij Duurstede de opdracht ..

Kasteelpoort (Hoenderpoort)

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
KASTEELPOORT. Rode bakstenen kasteelpoort, ook wel Hoenderpoort genaamd, die in de 18e eeuw aan de NO-zijde van het omgrachte terrein ter ve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stoeppalen in Wijk bij Duurstede

Foto's (1)