Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wittenburg, hekpijlers bij de entree tot de buitenplaats aan de Bloemcamplaan in Wassenaar

Overig

Landgoed De Wittenburg 1
2244BV Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van De Wittenburg, hekpijlers bij de entree tot de buitenplaats aan de Bloemcamplaan

Inleiding complexonderdeel 4 De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme verwante stijl, geplaatst aan het begin van de 20ste eeuw bij de entree tot de buitenplaats aan de Bloemcamplaan. Identieke pijlers aan de Rijksstraatweg (zie onderdeel 3). Omschrijving Entree bestaande uit een tweetal plat afgedekte, witgepleisterde zandstenen hekpijlers met blokken, schijnvoeg en een zwartgeschilderde plint. Op de hoeken geprofileerd. Met zwarte letters op de hekpijlers de naam Wittenburg. Waardering Entree met hekpijlers van de historische buitenplaats De Wittenburg van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde vanwege de historisch functionele, ruimtelijke en stilistische samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524640
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wittenburg, hekpijlers bij de entree tot de buitenplaats aan de Bloemcamplaan in Wassenaar

De Wittenburg, woonhuis

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats De Wittenburg wordt gevormd door het WOONHUIS van het type land..

De Wittenburg, hekpijlers bij de neventoegang aan de Rijksstraatweg

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme ver..

De Wittenburg, pergola

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 8 PERGOLA behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in een aan het Classicisme verwante st..

De Wittenburg, gietijzeren lantaarns

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 9 LANTAARNS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in traditioneel Ambachtelijke stijl aan het ..

De Wittenburg, brug

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 10 BRUG behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in traditioneel Ambachtelijke stijl aan ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Wittenburg, hekpijlers bij de entree tot de buitenplaats aan de Bloemcamplaan in Wassenaar

Foto's (1)