Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wittenburg, pergola in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Landgoed De Wittenburg 1
2244BV Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900-1915


Beschrijving van De Wittenburg, pergola

Inleiding complexonderdeel 8 PERGOLA behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in een aan het Classicisme verwante stijl uit de 19de of begin van de 20ste eeuw. Mogelijk afkomstig van De Paauw. Omschrijving Houten wit geschilderde pergola rustend op twee natuurstenen gecanelleerde kolommen met fantasiekapitelen. Waardering Vroeg 20ste-eeuwse pergola van de historische buitenplaats De Wittenburg van algemeen belang vanwege cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde vanwege de historisch functionele, ruimtelijke en stilistische samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524636
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wittenburg, pergola in Wassenaar

De Wittenburg, woonhuis

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats De Wittenburg wordt gevormd door het WOONHUIS van het type land..

De Wittenburg, hekpijlers bij de neventoegang aan de Rijksstraatweg

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme ver..

De Wittenburg, gietijzeren lantaarns

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 9 LANTAARNS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in traditioneel Ambachtelijke stijl aan het ..

De Wittenburg, brug

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 10 BRUG behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in traditioneel Ambachtelijke stijl aan ..

De Wittenburg, hekpijlers bij de entree tot de buitenplaats aan de Bloemcamplaan

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme ver..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Wittenburg, pergola in Wassenaar