Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nijenstede, garage in Wassenaar

Kasteel Buitenplaats

Schouwweg 107
2243BP Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1915
Architect: J.T. Wouters en J.J. Brandes Wouters, J.T. J.T. Wouters en J.J. Brandes


Beschrijving van Nijenstede, garage

Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Nijenstede behorende GARAGE gebouwd in 1915 in opdracht van Ewald Behle naar tekeningen van de architectencombinatie J.T. Wouters en J.J. Brandes in een stijl die geïnspireerd is op de Engelse Landhuisstijl. Omschrijving Eenlaags pand met een vierkante plattegrond opgetrokken in rode baksteen onder een met leien in Maasdekking gedekt schilddak. Centraal op de nok een vierkante schoorsteen met decoratief uitgemetselde top. Het pandje heeft twee dakkapellen met gekoppelde vierruits vensters. In de zuidzijde is de garagedeur geplaatst, aan de straatzijde (west) twee gekoppelde vensterpartijen. Waardering Uit 1915 daterende garage van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde - als historisch functioneel, ruimtelijk en stilistisch onderdeel van het vroeg twintigste eeuwse villacomplex Nijenstede; - als een vroeg voorbeeld van bebouwing in het nieuw te stichten villapark op een deel van het voormalige landgoed "Oud Wassenaar". Het pand is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524627
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nijenstede, garage in Wassenaar

Nijenstede, woonhuis

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het complex Nijenstede wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in 1..

Nijenstede, tuinaanleg met muur en toegangshek

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij het landhuis Nijenstede behorende TUINAANLEG met MUUR en TOEGANGSHEK tot stand gekomen in het eerste kwart..

Klein Haesebroek: woonhuis me tbijbehorende terrasaanleg

Schouwweg 106
Wassenaar
Inleiding Het WOONHUIS Klein Haesebroek, van het type landhuis met bijbehorende TERRASAANLEG, is gebouwd in 1910 naar ontwerp van de archit..

De Rietvink, woonhuis

Groen van Prinstererlaan 13
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het complex De Rietvink wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in..

De Rietvink, tuinaanleg met muur en hekpijlers

Groen van Prinstererlaan 13
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het complex De Rietvink behorende TUINAANLEG met bijbehorende MUUR en HEKPIJLERS, uitgevoerd in Nieuw Arch..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)