Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schouwenhoek, theekoepel in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Schouwweg 102
2243BP Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1917-1918
Architect: J.J. Brandes en J.T. Wouters Brandes, J.J. J.J. Brandes en J.T. Wouters


Beschrijving van Schouwenhoek, theekoepel

Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis 'Schouwenhoek' behorende THEEKOEPEL ontworpen in Landhuisstijl. De koepel staat op de noordwesthoek van het perceel op de hoek van de Oud Wassenaarseweg met de Schouwweg. Omschrijving Vrijstaande eenlaags bouwmassa op achthoekige plattegrond onder een spits kegelvormig dak, gedekt met leien. Gevels opgetrokken in baksteen met decoratie op de hoeken. Per gevelvlak een zesruit raam. Bovenste deel van de gevels wit gepleisterd. Waardering Theekoepel behorend bij Schouwenhoek is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische, stedebouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel behorend bij landhuis Schouwenhoek dat een beeldbepalend werk uit het oeuvre is van de architecten J.J. Brandes en J.T. Wouters is, gelegen in villabebouwing van Wassenaar. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524612
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schouwenhoek, theekoepel in Wassenaar

Schouwenhoek, woonhuis

Schouwweg 102
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 WOONHUIS van type landhuis met inpandige garage, genaamd 'Schouwenhoek' is gebouwd in opdracht van de Amsterda..

Nijenstede, woonhuis

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het complex Nijenstede wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in 1..

Nijenstede, garage

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Nijenstede behorende GARAGE gebouwd in 1915 in opdracht van Ewald Behle naar tekeningen van d..

Nijenstede, tuinaanleg met muur en toegangshek

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij het landhuis Nijenstede behorende TUINAANLEG met MUUR en TOEGANGSHEK tot stand gekomen in het eerste kwart..

Klein Haesebroek: woonhuis me tbijbehorende terrasaanleg

Schouwweg 106
Wassenaar
Inleiding Het WOONHUIS Klein Haesebroek, van het type landhuis met bijbehorende TERRASAANLEG, is gebouwd in 1910 naar ontwerp van de archit..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)