Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oud Clingendaal, hek in Wassenaar

Overig

Oud Clingendaal 1
2245CH Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van Oud Clingendaal, hek

Inleiding complexonderdeel 4 HEK behorende bij de historische buitenplaats Oud Clingendaal is gelegen halverwege de oprijlaan. Omschrijving Het hek bestaat uit twee zandstenen pijlers met verdiepte rechthoekige velden. Tussen de pijlers is een smeedijzeren hek met pijlpunten gehangen. Waardering Hek behorend bij de historische buitenplaats Oud Clingendaal van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch functioneel en ruimtelijk onderdeel van het complex. Verder als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats en vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524601
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oud Clingendaal, hek in Wassenaar

Oud Clingendaal, woonhuis

Oud Clingendaal 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Oud Clingendaal wordt gevormd door het WOONHUIS van het type la..

Oud Clingendaal, parkaanleg

Oud Clingendaal 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 In Landschapsstijl uitgevoerde PARKAANLEG behorende bij de historische buitenplaats Oud Cingendaal, daterend u..

Oud Clingendaal, dienstgebouwen

Oud Clingendaal 2
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Het gefaseerd tot stand gekomen U-vormig complex van DIENSTGEBOUWEN, behorend bij de historische buitenplaats ..

Boerderij, met dubbele topgevel. Dwarshuis met opkamer, gepleisterd, halve luiken

Het Kerkehout 103
Wassenaar
Boerderij, met dubbele topgevel. Dwarshuis met opkamer, gepleisterd, halve luiken 17e eeuw.

Maarheeze, woonhuis

Rijksstraatweg 675
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het bij de historische buitenplaats Maarheeze behorende WOONHUIS van het type landhuis is gebouwd in 1914 naa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)