Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Frisiastate, Moestuin met muur in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Lindelaan 2
2243BS Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Frisiastate, Moestuin met muur

Inleiding complexonderdeel 4 MOESTUIN met 19de-eeuwse MUUR behorend bij de buitenplaats Frisiastate. Oorspronkelijk behoorde de moestuin bij het naburige kasteel Oud Wasenaar en is in 1910 bij Frisiastate gevoegd. De moestuin ligt ten zuidwesten van het landhuis. Omschrijving Rechthoekige moestuin met bakstenen muur. Waardering De moestuin met 19de-eeuwse muur van Frisistate is van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde wegens de ruimtelijke en functionele samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524597
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Frisiastate, Moestuin met muur in Wassenaar

Arcadia, tuinmanswoning

Groen van Prinstererlaan 2
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 De uit 1921 stammende TUINMANSWONING behorend bij de buitenplaats Arcadia is door A.C.J. Achilles gebouwd in e..

Frisiastate, landhuis

Lindelaan 2
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 LANDHUIS Frisiastate gebouwd in Nieuw Historiserende stijl met invloed van de Neo-Hollandse Renaissance en de ..

Frisiastate, koetshuis

Lindelaan 8
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 KOETSHUIS, behorend bij de buitenplaats Frisiastate, in Nieuw Historiserende stijl met invloed van de Neo-Holl..

Frisiastate, portierswoning

Lindelaan 8
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 (Voormalige) PORTIERSWONING, behorend bij de buitenplaats Frisiastate, gebouwd in Nieuw Historiserende stijl m..

Oud Wassenaar: landhuis

Park Oud Wassenaar 1
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS. Inleiding In Neo-Renaissancestijl opgetrokken landhuis Oud Wassenaar naar ontwerp van C. Muysken uit 1..

Kaart & Routeplanner