Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Haesebroek, toegangshek in Wassenaar

Overig

Groot Haesebroekseweg 44
2243ED Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1928-1929


Beschrijving van Groot Haesebroek, toegangshek

Inleiding complexonderdeel 4 TOEGANGSHEK, behorend bij de historische buitenplaats Groot Haesebroek gebouwd in 1928-1929 in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Omschrijving Toegangshek, bestaande uit twee uit gele baksteen opgetrokken hekpijlers en dubbel openslaande ijzeren toegangshekken (vleugeldeuren). Aan weerszijden ijzeren hekwerk op gemetselde plint op gebogen grondvlak. Waardering Toegangshek van Groot Haesebroek is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde: - als gaaf en karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - door beeldbepalende situering aan de Groot Haesebroekseweg als entree tot de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke samenhang met de overige complexonderdelen; - vanwege de gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524586
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Haesebroek, toegangshek in Wassenaar

Groot Haesebroek, woonhuis

Groot Haesebroekseweg 44
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Groot Haesebroek wordt gevormd door het WOONHUIS van het type l..

Groot Haesebroek, historische tuin- en parkaanleg

Groot Haesebroekseweg 44
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorend bij de historische buitenplaats Groot Haesebroek is in twee delen te ..

Groot Haesebroek, moestuinensemble met kas en tuinmuur

Groot Haesebroekseweg 44
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 MOESTUINENSEMBLE met vroeg twintigste-eeuwse KAS en TUINMUUR behorend bij de historische buitenplaats Groot Ha..

Baldershage

Duinweg 14
Wassenaar
Inleiding Het in 1915 gebouwde WOONHUIS van het type landhuis met aangebouwde GARAGE, bijbehorende TERRASAANLEG en twee HEKPIJLERS, genaam..

Wilhelminaplein, plantsoenaanleg

Wilhelminaplein
Wassenaar
Inleiding PLANTSOENAANLEG, uitgevoerd op het druppelvormige Wilhelminaplein in ca. 1915 naar ontwerp van architect Johs. Mutters in Decorat..

Kaart & Routeplanner