Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Haesebroek, moestuinensemble met kas en tuinmuur in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Groot Haesebroekseweg 44
2243ED Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 20e eeuw 1900 begin 20e eeuw


Beschrijving van Groot Haesebroek, moestuinensemble met kas en tuinmuur

Inleiding complexonderdeel 3 MOESTUINENSEMBLE met vroeg twintigste-eeuwse KAS en TUINMUUR behorend bij de historische buitenplaats Groot Haesebroek. Aan de westzijde van de formele tuinaanleg ligt een de moes- en bloementuin. Omschrijving De rechthoekige moes- en bloementuin heeft een rechthoekig padenplan (grindpaden). In dit gedeelte staat een glazen kas en een gemetselde tuinmuur. Waardering Moestuin ensemble met kas en tuinmuur van algemeen belang vanwege cultuurhistorische , tuinhistorische en ensemblewaarde: - als typisch voorbeeld als onderdeel van de tuinaanleg in Nieuw Architectonische tuinstijl; - vanwege de gaafheid in hoofdvorm; - vanwege de ruimtelijke samenhang met het landhuis; - vanwege de bijzondere combinatie met het aangrenzende park in Landschapsstijl. - vanwege de gaafheid van de onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524585
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Haesebroek, moestuinensemble met kas en tuinmuur in Wassenaar

Groot Haesebroek, woonhuis

Groot Haesebroekseweg 44
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Groot Haesebroek wordt gevormd door het WOONHUIS van het type l..

Groot Haesebroek, historische tuin- en parkaanleg

Groot Haesebroekseweg 44
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorend bij de historische buitenplaats Groot Haesebroek is in twee delen te ..

Groot Haesebroek, toegangshek

Groot Haesebroekseweg 44
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 TOEGANGSHEK, behorend bij de historische buitenplaats Groot Haesebroek gebouwd in 1928-1929 in de stijl van he..

Baldershage

Duinweg 14
Wassenaar
Inleiding Het in 1915 gebouwde WOONHUIS van het type landhuis met aangebouwde GARAGE, bijbehorende TERRASAANLEG en twee HEKPIJLERS, genaam..

Wilhelminaplein, plantsoenaanleg

Wilhelminaplein
Wassenaar
Inleiding PLANTSOENAANLEG, uitgevoerd op het druppelvormige Wilhelminaplein in ca. 1915 naar ontwerp van architect Johs. Mutters in Decorat..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot Haesebroek, moestuinensemble met kas en tuinmuur in Wassenaar