Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blanckenburg, toegangshek in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Buurtweg 38
2244AE Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1916 (ca.)


Beschrijving van Blanckenburg, toegangshek

Inleiding complexonderdeel 6 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorend TOEGANGSHEK in een historiserende stijl, rond 1916 geplaatst halverwege de zeer lange oprijlaan naar het landhuis. Omschrijving Toegangshek bestaande uit twee vierkante hardstenen pijlers met dekplaten waartussen oorspronkelijk een spijlenhek met speerpunten hing (dit is verwijderd). Aan weerszijden van de pijlers zijhekken. Waardering Vroeg 20ste-eeuws toegangshek van algemeen cultuur-, architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde als gaaf, ruimtelijk en historisch functioneel onderdeel van de buitenplaats Blanckenburgh. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524566
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blanckenburg, toegangshek in Wassenaar

Blanckenburg, woonhuis

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het in oorsprong laat 18de-eeuwse neoclassicistische WOONHUIS Blanckenburg van het type landhuis, behorend bij..

Blanckenburg, tuin- en parkaanleg

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorende TUIN- en PARKAANLEG in landschapsstijl, die blijkens ee..

Blankenburgh: muur en toegangspoort

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 In het park ligt een rechthoekige moestuin met 17e eeuwse MUUR en TOEGANGSPOORT. Omschrijving Een lange bak..

Blanckenburg, atelier

Buurtweg 34
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorend ATELIER gebouwd in 1929 in Cottagestijl in opdracht van ..

Blanckenburg, boerderij Blankenhoeve

Buurtweg 40
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 5 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorende zeventiende-eeuwse BOERDERIJ van het langhuistype, Bla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blanckenburg, toegangshek in Wassenaar