Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blanckenburg, boerderij Blankenhoeve in Wassenaar

Boerderij

Buurtweg 40
2244AE Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1600-1700


Beschrijving van Blanckenburg, boerderij Blankenhoeve

Inleiding complexonderdeel 5 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorende zeventiende-eeuwse BOERDERIJ van het langhuistype, Blankenhoeve, die in 1877 werd verkocht aan de toenmalige eigenaren van Voorlinden, Jhr. Mr. Jan Francois Schuurbeque Boeije en anderen. In 1926 kwam de boerderij in handen van de familie Loudon die inmiddels Voorlinden en Blanckenburg bewoonden. Omschrijving Boerderij, langhuistype met opkamer, 17e eeuwse topgevel, kookhuis. Bedrijfsdeel modern. Waardering De 17de-eeuwse boerderij is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard, karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. Vanwege de typologische waarde als voorbeeld van een langhuisboerderij. Vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524563
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blanckenburg, boerderij Blankenhoeve in Wassenaar

Blanckenburg, herenhuis

Buurtweg 42
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 8 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorend WOONHUIS van het type herenhuis, gelegen naast boerderi..

Landgoed Voorlinden, koetsierswoning in Engelse Cottagestijl

Buurtweg 88
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 8 De (voormalige) KOETSIERSWONING behorend bij de historische buitenplaats Voorlinden, is gebouwd in 1912 in Eng..

Landgoed Voorlinden, koetshuis

Buurtweg 88a
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 7 Het (voormalig) KOETSHUIS met inpandige dienstwoning behorend bij de historische buitenplaats Voorlinden, is g..

Blanckenburg, woonhuis

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het in oorsprong laat 18de-eeuwse neoclassicistische WOONHUIS Blanckenburg van het type landhuis, behorend bij..

Blanckenburg, tuin- en parkaanleg

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorende TUIN- en PARKAANLEG in landschapsstijl, die blijkens ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blanckenburg, boerderij Blankenhoeve in Wassenaar