Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meyland, tennishuisje in Wassenaar

Overig

Backershagenlaan 19
2243AB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1920, omstreeks


Beschrijving van Meyland, tennishuisje

Inleiding complexonderdeel 7 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend TENNISHUISJE uit omstreeks 1920 gebouwd bij de tennisbaan in Traditioneel Ambachtelijke trant. Het gebouwtje is geïntegreerd in de geometrische tuinaanleg. Omschrijving Tennishuisje van gepotdekseld ongeschaafd hout onder een rietgedekt schilddak. Het dak wordt aan de open voorzijde ondersteund door standvinken. Inwendig zijn de kleedruimtes, de banken met kastjes en een gootsteentje bewaard gebleven. Waardering Het uit circa 1920 daterende tennishuisje op de historische buitenplaats Meyland is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, typologische en ensemblewaarde waarde wegens de historische functionele en ruimtelijke samenhang met de overige complexonderdelen en de gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. Dergelijk tennishuisjes uit de eerste decennia van de 20ste eeuw komen niet veel voor en vertegenwoordigen derhalve een zekere zeldzaamheidswaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524559
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meyland, tennishuisje in Wassenaar

Meyland, woonhuis

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Meyland is het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in ca. 1..

Meyland, tuinaanleg

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Meyland behorende geometrisch TUINAANLEG in de Nieuwe Architectonische stijl van D.F. Terstee..

Meyland, toegangsbrug

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 6 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende TOEGANGSBRUG, gebouwd over een waterpartij, in Traditioneel..

Meyland, hondenhok

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend HONDENHOK uit de eerste kwart van de 20ste eeuw. Het hok is g..

Meyland, Portierswoning

Backershagenlaan 21
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende PORTIERSWONING in Engelse Cottagestijl, gebouwd in 1912 naar..

Kaart & Routeplanner