Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meyland, toegangsbrug in Wassenaar

Weg En Waterwerk

Backershagenlaan 19
2243AB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1920, omstreeks


Beschrijving van Meyland, toegangsbrug

Inleiding complexonderdeel 6 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende TOEGANGSBRUG, gebouwd over een waterpartij, in Traditioneel Ambachtelijke stijl rond 1920. Omschrijving Geheel in metselwerk uitgevoerde boogbrug waarvan de borstweringen zijn afgedekt met natuurstenen platen. Op de aansluiting met de landhoofden gemetselde pijlers met natuurstenen blokken waarop aan de straatzijde de naam 'Meyland' staat afgebeeld. Waardering De uit omstreeks 1920 daterende boogbrug, behorend bij de historische buitenplaats Meyland is van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde wegens de hiostorisch functionele en ruimtelijke samenhang met de overige complexonderdelen en de gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524558
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meyland, toegangsbrug in Wassenaar

Meyland, woonhuis

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Meyland is het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in ca. 1..

Meyland, tuinaanleg

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Meyland behorende geometrisch TUINAANLEG in de Nieuwe Architectonische stijl van D.F. Terstee..

Meyland, tennishuisje

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 7 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend TENNISHUISJE uit omstreeks 1920 gebouwd bij de tennisbaan in..

Meyland, hondenhok

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend HONDENHOK uit de eerste kwart van de 20ste eeuw. Het hok is g..

Meyland, Portierswoning

Backershagenlaan 21
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende PORTIERSWONING in Engelse Cottagestijl, gebouwd in 1912 naar..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)