Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meyland, koetshuis annex dienstwoning in Wassenaar

Kasteel Buitenplaats

Backershagenlaan 17
2243AB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1913 (omstreeks)
Architect: P. Musly Musly, P P. Musly


Beschrijving van Meyland, koetshuis annex dienstwoning

Inleiding complexonderdeel 5 De bij de historische buitenplaats Meyland behorende KOETSHUIS ANNEX DIENSTWONING gebouwd omstreeks 1913 in Engelse Cottagestijl naar ontwerp van de architect P. Musly. Omschrijving Koetshuis met dienstwoning op T-vormige plattegrond onder schilddaken met uitzwenkende dakvoet, gedekt met rode leipannen. Het woonhuisgedeelte telt twee bouwlagen en de achtergelegen garage één. In de garage vier grote inrijdeuren, waarvan drie onder een segmentboog. De opgeklampte deuren zijn voorzien van vensters. In de kopgevel een enkele rechte deur en in het dakschild een gemetselde dakkapel met hijsbalk onder schilddakje. Alleen in de garage zijn enkele oorspronkelijke vensters met roedenverdeling bewaard gebleven. Waardering Het koetshuis annex dienstwoning uit omstreeks 1913 op Meyland is van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde - als functioneel onderdeel van de het complex Meyland en vanwege de Engelse Cottagestijl, passend bij de bouwstijl van het landhuis. Het pand is redelijk gaaf in hoofdvorm en materiaalgebruik. - vanwege de ruimtelijke historische en visuele samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524557
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meyland, koetshuis annex dienstwoning in Wassenaar

Backershagen: dubbele dienstwoning 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 11
Wassenaar
Omschrijving DUBBELE DIENSTWONING van 'De Hartenkamp' (10) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De geschakelde en gespi..

Meyland, woonhuis

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Meyland is het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in ca. 1..

Meyland, tuinaanleg

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Meyland behorende geometrisch TUINAANLEG in de Nieuwe Architectonische stijl van D.F. Terstee..

Meyland, toegangsbrug

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 6 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende TOEGANGSBRUG, gebouwd over een waterpartij, in Traditioneel..

Meyland, tennishuisje

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 7 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend TENNISHUISJE uit omstreeks 1920 gebouwd bij de tennisbaan in..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)