Meer dan 63.000 rijksmonumenten


WAVO-park, oeconomiegebouw of transformatorhuisje in Wassenaar

Nijverheid Industrie

Schouwweg 81
2243BL Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1927
Architect: S. de Clerq Clerq, S., de S. de Clerq


Beschrijving van WAVO-park, oeconomiegebouw of transformatorhuisje

Inleiding complexonderdeel 3 De bij het WAVO-park behorende OECONOMIEGEBOUW of TRANSFORMATORHUISJE gebouwd in 1927 in de stijl van de Nieuwe Haagse School naar ontwerp van de Haagse architect S. de Clerq, die tevens optrad als huisarchitect van de opdrachtgevers, het echtpaar Van Ommeren - de Voogt. Omschrijving Uit grauwe baksteen opgetrokken vrijstaande eenlaags gebouwtje, bestaat uit een samenstel van kubische bouwmassa die onderling ten opzichte van elkaar in hoogte verschillende en ten opzichte van elkaar verspringen. De bouwmassa's worden gedekte door een iets overstekende betonnen afdekking met daaronder als afsluiting van de rechtgesloten gevels een rollaag. Waardering Het bij het WAVO-park behorende oeconomiegebouw of transformatorhuisjes is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde - als ruimtelijk en functioneel onderdeel van het WAVO-park - als karakteristiek voorbeeld van een klein functioneel gebouw uit de jaren '20 in de stijl van de Nieuwe Haagse School. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524549
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van WAVO-park, oeconomiegebouw of transformatorhuisje in Wassenaar

WAVO-park, bejaardenwoningen

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het WAVO-park wordt gevormd door de BEJAARDENWONINGEN bestaande uit beneden- en bovenwonin..

WAVO-park, tuinaanleg

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 De bij het WAVO-park behorende TUINAANLEG in Decoratieve Tuinstijl is in 1927 ontworpen door de Haagse archite..

WAVO-park, toegangshekken

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 De bij het WAVO-park behorende twee identieke TOEGANGSHEKKEN gebouwd in 1927 in een bij de architectuur van d..

Johannahuis

Schouwweg 72
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 1: VERZORGINGSTEHUIS. Inleiding VERZORGINGSTEHUIS van het type flatgebouw genaamd het 'Johannahuis', is in 1929-193..

Johannahuis: tuinaanleg

Schouwweg 72
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 2: TUINAANLEG. Inleiding De TUINAANLEG, behorende bij het verzorgingstehuis genaamd het 'Johannahuis', is op de hi..

Kaart & Routeplanner

Route naar WAVO-park, oeconomiegebouw of transformatorhuisje in Wassenaar

Foto's (3)