Meer dan 63.000 rijksmonumenten


WAVO-park, toegangshekken in Wassenaar

Overig

Schouwweg 81
2243BL Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1927
Architect: S. de Clerq Clerq, S., de S. de Clerq


Beschrijving van WAVO-park, toegangshekken

Inleiding complexonderdeel 2 De bij het WAVO-park behorende twee identieke TOEGANGSHEKKEN gebouwd in 1927 in een bij de architectuur van de woningen aansluitende stijl die verwant is aan de Engelse Landhuisstijl en naar ontwerp van de Haagse architect S. de Clerq, die tevens optrad als huisarchitect van de opdrachtgevers, het echtpaar Van Ommeren - de Voogt. Omschrijving Twee toegangshekken aan de uiteinden van de halvemaan-vormige toegangsweg die voor het gebouwencomplex van het WAVO-park loopt. De gemetselde vierkante pijlers met verspringende hoeken worden bekroond door een hardstenen afdekplaats met de naam van het park en bekroond door een bollantaarn. Waardering De toegangshekken bij het WAVO-park zijn van algemeen belang vanwege cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde: als ruimtelijk en functioneel onderdeel van het WAVOpark, in dezelfde stijl als de woningen, gebouwd door architect S. de Clerq. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524548
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van WAVO-park, toegangshekken in Wassenaar

WAVO-park, bejaardenwoningen

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het WAVO-park wordt gevormd door de BEJAARDENWONINGEN bestaande uit beneden- en bovenwonin..

WAVO-park, oeconomiegebouw of transformatorhuisje

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De bij het WAVO-park behorende OECONOMIEGEBOUW of TRANSFORMATORHUISJE gebouwd in 1927 in de stijl van de Nieuw..

WAVO-park, tuinaanleg

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 De bij het WAVO-park behorende TUINAANLEG in Decoratieve Tuinstijl is in 1927 ontworpen door de Haagse archite..

Johannahuis

Schouwweg 72
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 1: VERZORGINGSTEHUIS. Inleiding VERZORGINGSTEHUIS van het type flatgebouw genaamd het 'Johannahuis', is in 1929-193..

Johannahuis: tuinaanleg

Schouwweg 72
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 2: TUINAANLEG. Inleiding De TUINAANLEG, behorende bij het verzorgingstehuis genaamd het 'Johannahuis', is op de hi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)