Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rietvink, tuinaanleg met muur en hekpijlers in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Groen van Prinstererlaan 13
2243BR Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1916
Architect: J.J. Brandes Brandes, Co J.J. Brandes


Beschrijving van De Rietvink, tuinaanleg met muur en hekpijlers

Inleiding complexonderdeel 2 Bij het complex De Rietvink behorende TUINAANLEG met bijbehorende MUUR en HEKPIJLERS, uitgevoerd in Nieuw Architectonische in 1916 naar ontwerp van J.J. Brandes. De tuin is aan de straatzijde gedeeltelijk ommuurd, en is toegankelijk via twee bakstenen hekpijlers. Omschrijving De aanleg is uitgevoerd in rechtlijnige patronen met een centraal gazon met daaromheen borders die zijn beplant met diverse heesters, loof en naaldbomen die zorgvuldig op kleuren bladconstructie geselecteerd zijn. De beplanting bestaat onder meer uit diverse coniferen, acer, japanse kers. Langs de straatzijde staat en muur en twee decoratief opmetselde hekpijlers met nissen en natuurstenen afdekplaten waarop houten bekroningen met de naam van het huis geplaatst zijn. De oprijlaan is omgeven door geschoren hagen. Waardering De tuinaanleg bij de villa de Rietvink is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische en tuinhistorische waarde als voorbeeld van een karakteristieke vroeg 20ste-eeuwse tuin in Nieuw Architectonische tuinstijl en wegens de ensemblewaarden en ruimtelijke historische relatie met de villa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524538
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rietvink, tuinaanleg met muur en hekpijlers in Wassenaar

De Rietvink, woonhuis

Groen van Prinstererlaan 13
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het complex De Rietvink wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in..

Nijenstede, woonhuis

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het complex Nijenstede wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in 1..

Nijenstede, garage

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Nijenstede behorende GARAGE gebouwd in 1915 in opdracht van Ewald Behle naar tekeningen van d..

Nijenstede, tuinaanleg met muur en toegangshek

Schouwweg 107
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij het landhuis Nijenstede behorende TUINAANLEG met MUUR en TOEGANGSHEK tot stand gekomen in het eerste kwart..

Klein Haesebroek: woonhuis me tbijbehorende terrasaanleg

Schouwweg 106
Wassenaar
Inleiding Het WOONHUIS Klein Haesebroek, van het type landhuis met bijbehorende TERRASAANLEG, is gebouwd in 1910 naar ontwerp van de archit..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Rietvink, tuinaanleg met muur en hekpijlers in Wassenaar

Foto's (1)