Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arcadia, schuur in Wassenaar

Boerderij

Schouwweg 87
2243BM Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1919 (ca.)


Beschrijving van Arcadia, schuur

Inleiding complexonderdeel 5 Ambachtelijk-traditioneel uitgevoerde SCHUUR uit circa 1919 behorend bij de buitenplaats Arcadia. De schuur staat ten noordwesten van de tuinmanswoning (Groen van Prinstererlaan 2) in de zuidhoek van de tuin. Omschrijving Vrijstaande rechthoekige eenlaags bouwmassa onder een zadeldak met gesmoorde Hollandse pannen, waarvan de nokrichting in noordoost/zuidwestelijke richting staat. Boven een bakstenen plint bestaan de wanden uit geteerde gepotdekselde delen. De beide geveltoppen hebben een wit geschilderde top van wit geschilderde verticaal beschot met een ruitvormig zolderraampje. Houten windveren. De noordoostelijke kopgevel heeft een opgeklampte deur. Beide langsgevels hebben ramen met roedenverdeling. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een schuur in Ambachtelijke-Traditionele bouwtrant uit het begin van de 20ste eeuw . De schuur is belang als ruimtelijk en functioneel onderdeel bij de buitenplaats Arcadia. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524508
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arcadia, schuur in Wassenaar

Arcadia, woonhuis

Schouwweg 87
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de buitenplaats Arcadia wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis dat in 1917 i..

Arcadia, hekpijlers

Schouwweg 87
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Behorende bij de buitenplaats Arcadia twee paar HEKPIJLERS in een Historiserende stijl uitgevoerd met vergelij..

Arcadia, tuinaanleg

Schouwweg 87
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 6 De TUINAANLEG in de Nieuw Architectonische Tuinstijl behorend bij de buitenplaats Arcadia dateert waarschijnli..

Arcadia, chauffeurswoning met (auto)garage en paardenstal

Schouwweg 89
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De CHAUFFEURSWONING met (AUTO)GARAGE en PAARDENSTAL behorend bij de buitenplaats Arcadia, is evenals het landh..

Oud Wassenaar: voormalige dienstwoning

Schouwweg 92
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 3: Voormalige DIENSTWONING. Inleiding De voormalige dienstwoning in Neo-Hollandse Renaissancestijl, oorspronkelijk ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Arcadia, schuur in Wassenaar