Ter Veken, (geiten)schuur in Wassenaar

Schouwweg 29
2243BC Wassenaar

Beschrijving van Ter Veken, (geiten)schuur

Inleiding complexonderdeel 6 De bij de buitenplaats Ter Veken behorende houten (geiten)SCHUUR is in 1913 gebouwd gelijktijdig met een werkmansschuur beide in een functionele Traditioneel-Ambachtelijke trant. De geitenschuur bevindt zich ten noordwesten van het huis, nabij een vaarsloot en een beukenhaagje. De andere schuur staat er niet meer. Omschrijving Vrijstaande eenlaags schuur op rechthoekige plattegrond wordt gedekt door een zadeldak met rode Hollandse pannen en houten windveren. De nokrichting is op het noordoosten/zuidwesten gericht. Op een uit grauwe baksteen opgetrokken plint zijn houten wanden van rabatdelen geplaatst. De zuidwestelijke kopgevel is een puntgevel met een houten deur in het midden met rechts ervan een vierruits raam. Op de verdieping zit in het midden een zolderluik. De zuidoostelijke langsgevel heeft links een vierruitsraam. Waardering De schuur is van algemeen belang wegens tuin- en cultuurhistorische waarde als karakteristiek ruimtelijk en functioneel onderdeel van de buitenplaats Ter Veken. De schuur is vrij gaaf wat betreft hoofdvorm en materiaalgebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)