Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Veken, (geiten)schuur in Wassenaar

Boerderij

Schouwweg 29
2243BC Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1913


Beschrijving van Ter Veken, (geiten)schuur

Inleiding complexonderdeel 6 De bij de buitenplaats Ter Veken behorende houten (geiten)SCHUUR is in 1913 gebouwd gelijktijdig met een werkmansschuur beide in een functionele Traditioneel-Ambachtelijke trant. De geitenschuur bevindt zich ten noordwesten van het huis, nabij een vaarsloot en een beukenhaagje. De andere schuur staat er niet meer. Omschrijving Vrijstaande eenlaags schuur op rechthoekige plattegrond wordt gedekt door een zadeldak met rode Hollandse pannen en houten windveren. De nokrichting is op het noordoosten/zuidwesten gericht. Op een uit grauwe baksteen opgetrokken plint zijn houten wanden van rabatdelen geplaatst. De zuidwestelijke kopgevel is een puntgevel met een houten deur in het midden met rechts ervan een vierruits raam. Op de verdieping zit in het midden een zolderluik. De zuidoostelijke langsgevel heeft links een vierruitsraam. Waardering De schuur is van algemeen belang wegens tuin- en cultuurhistorische waarde als karakteristiek ruimtelijk en functioneel onderdeel van de buitenplaats Ter Veken. De schuur is vrij gaaf wat betreft hoofdvorm en materiaalgebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524502
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Veken, (geiten)schuur in Wassenaar

Ter Veken, woonhuis

Schouwweg 29
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het hoofdonderdeel van de buitenplaats Ter Veken is het WOONHUIS van het type landhuis gebouwd in opdracht va..

Ter Veken, (automobiel)garage met dienstwoning

Schouwweg 29
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij de buitenplaats Ter Veken behorende (AUTOMOBIEL)GARAGE met DIENSTWONING (2) voor de chauffeur is in 1911 o..

Ter Veken, Toegangshek met brug

Schouwweg 29
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij de buitenplaats Ter Veken behorende TOEGANGSHEK met BRUG vormgegeven in Ambachtelijke-traditionele bouwsti..

Ter Veken, tuin- en parkaanleg

Schouwweg 29
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 TUIN- EN PARKAANLEG behorend bij de buitenplaats Ter Veken bestaat uit een landschappelijk park en een geometr..

Ter Veken, moestuin en druivenserre

Schouwweg 29
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 5 De bij de buitenplaats Ter Veken behorende MOESTUIN met een in een functionele Traditioneel-Ambachtelijk trant..

Kaart & Routeplanner