Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Pauwhof, garage in Wassenaar

Gebouw

Paauwlaan 2 a
2243AA Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1912
Architect: Joseph Cuypers


Beschrijving van De Pauwhof, garage

Inleiding Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorende GARAGE (ook genaamd: auto-remise), uit 1912 in stijl in Traditionalistiche trant door de architect Jos. Th.J. Cuypers. Omschrijving Eenlaags vrijstaande garage op rechthoekige plattegrond, gedekt door een aan weerszijden afloevend zadeldak met rode Tuile-du-Nord. Wit geschilderde gepleisterde gevels met bruin geschilderde plint. De kopgevels zijn symmetrisch ingedeelde, door lisenen geflankeerde puntgevels met aan weerszijden afgeschuinde zijkanten, onder een geprofileerde houten borstwering. In beide geveltoppen een gietijzeren roosvenster. Noordelijke kopgevel heeft een houten dubbel zesruits deur (geflankeerd door lisenen) met onder het afgeschuinde gedeelte een paneeldeur. Symmetrisch ingedeelde langsgevels met twintigruits naar binnen klappende ramen. Waardering De GARAGE is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als representatief onderdeel, deel uitmakend van een landhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in Traditionalistische trant. De garage is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. De garage is van belang vanwege de ruimtelijke, functionele en stilistische samenhang met het bijbehorende landhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524480
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Pauwhof, garage in Wassenaar

De Pauwhof

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding LANDHUIS 'De Pauwhof' is 1912 door de architect Jos Th.J. Cuypers (1861-1949) gebouwd in Traditionalistiche trant, geïnspireer..

De Pauwhof, prieel

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorend Empire PRIEEL uit 1912. Het prieel ligt ten westen van de dienstwoning, Rijksstraatweg 44..

De Pauwhof, brug

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorende vlakke BRUG uit het midden van de 19de eeuw, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de bu..

Pauwhof: tuinornamenten

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding In de aanleg van het complex De Pauwhof bevinden zich verschillende 18de- en 19de-eeuwse TUINORNAMENTEN, vermoedelijk afkomstig ..

Villa Beukenhage, dienstwoning

Paauwlaan 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 DIENSTWONING met MUUR en TOEGANGSHEK behorende bij villa Beukenhage, gebouwd in 1913 door architecten Meijers ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)