Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Duinauwe, pergola in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Groot Haesebroekseweg 12
2243EB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1911 (omstreeks)


Beschrijving van Duinauwe, pergola

Inleiding complexonderdeel 3 De gemetselde PERGOLA hoort bij de geometrische tuinaanleg van het landhuis 'Duinauwe', die omstreeks 1911 is aangelegd in de trant van de Nieuw Architectonische tuinstijl. Omschrijving Langgerekte, uit rode baksteen opgetrokken pergola, bestaat uit zes paren, vierkante pijlers, waarop houten liggers met dwarslatten liggen. Waardering De uit circa 1911 daterende pergola is van algemeen belang vanwege de tuinhistorische- en cultuurhistorische waarde en als ruimtelijk, historisch en functioneel onderdeel van de in de Nieuwe Architectonische tuinstijl in het begin van de 20ste eeuw aangelegde tuin, behorend bij het villacomplex 'Duinauwe'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524476
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Duinauwe, pergola in Wassenaar

Duinauwe Landhuis Duinauwe

Groot Haesebroekseweg 12
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 WOONHUIS van het type landhuis, genaamd 'Duinauwe', is in 1911 ontworpen door de architect A. Broese van Groen..

Duinauwe, tuinaanleg

Groot Haesebroekseweg 12
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 TUINAANLEG, behorend bij het landhuis 'Duinauwe' in de trant van de Nieuw Architectonische tuinstijl, direct ..

De Vrije Blick: koetshuis

Hertelaan 15
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 5 (Voormalig) KOETSHUIS in Engelse Landhuisstijl, oorspronkelijke behorend bij landhuis De Vrije Blick, in 1917 ..

De Vrije Blick: portierswoning

Hertelaan 11
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 PORTIERSWONING in een sobere Engelse Landhuisstijl, behorend bij het landhuis De Vrije Blick, gebouwd in 1917 ..

De Vrije Blick: toegangshek

Hertelaan 11
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 TOEGANGSHEK uit 1917 in Traditioneel Ambachtelijke stijl, behorend bij het landhuis De Vrije Blick dat ontworp..

Kaart & Routeplanner

Route naar Duinauwe, pergola in Wassenaar