Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen in Hoorn

Woonhuis

Venenlaan 85
1623RB Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1909-1911


Beschrijving van 't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit 2 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. Het woningblok maakt onderdeel uit van het rechter hofje en is op de oostelijke hoek van het complex direct aan de Venenlaan gelegen. Omschrijving Woningblok van 2 woningen onder een zadeldak met de nokrichting evenwijdig aan de straat, waarbij de rechter woning wordt gedekt door een ingestoken zadeldak met de nokrichting haaks op de straat. De voorgevel van deze woning risaleert en heeft evenals de linker woning in de geveltop een driehoekig beschot. De voordeuren bevinden zich in de linker zijde van de risaliet en links in de puntgevel aan de zijde van het hofje. Boven het dubbele T-venster op de begane grond heeft de rechter woning twee gekoppelde zesruits verdiepingvensters. De puntgevel aan het hofje bezit middenboven twee gekoppelde zesruits ramen. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complexomschrijving onder monumentnummer 524421. Waardering Het woningblok is van algemeen belang wegens cultuurhistorische, architectuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel van het woningbouwcomplex " 't Rooie Dorp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524429
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen in Hoorn

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 61
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueer..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 77
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd ..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 69
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK oorspronkelijk bestaande uit 4 arbeiderswoningen (thans 2 woningen en 4 garages) onderdeel van het woningbouwcomplex '..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 53
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit vier arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, als middenblok aan zuido..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 45
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen in Hoorn

Foto's (1)