Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

Woonhuis

Venenlaan 77
1623RB Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1909-1911


Beschrijving van 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd blok aan de noordoostzijde van het rechter hofje. Omschrijving Symmetrisch opgezet woningblok van vier woningen. De voorgevel bestaat uit twee identieke delen die elk voorzien zijn van een enigszins verhoogde middenpartij met hierin voor elke woning een dubbel T-venster en in het verhoogde dakvlak van elke woning een dakkapel met twee gekoppelde zesruits ramen onder een zadeldak gedekt door rode Hollandse pannen. Ter weerszijden van elke middenpartij bevindt zich een voordeur waarnaast het resterende gedeelte van de voorgevel terugspringt en voorzien is van een smal venster met bovenlicht. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complexomschrijving onder monumentnummer 524421. Waardering Het woningblok is van algemeen belang wegens cultuurhistorische, architectuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524428
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 69
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK oorspronkelijk bestaande uit 4 arbeiderswoningen (thans 2 woningen en 4 garages) onderdeel van het woningbouwcomplex '..

't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Venenlaan 85
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit 2 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. Het woningblok maakt onder..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 61
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueer..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 45
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 53
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit vier arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, als middenblok aan zuido..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

Foto's (1)