Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

Woonhuis

Venenlaan 53
1623RB Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1909-1911


Beschrijving van 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit vier arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, als middenblok aan zuidoostzijde van het complex direct aan de Venenstraat gelegen. Omschrijving Het woningblok telt vier woningen onder een zadeldak met de nokrichting evenwijdig aan de straat, waarbij de middelste twee woningen worden gedekt door twee ingestoken zadeldaken met de nokrichting haaks op de straat. De voorgevels van deze woningen risaleren en hebben in de geveltop een driehoekig beschot. De voordeuren bevinden zich in de linker en rechter zijde van de risaliet, terwijl de voordeuren van de hoekwoningen zich in de puntgevels aan de zijden van de hofjes bevinden. Boven het dubbele T-venster op de begane grond hebben de twee middelste woningen twee gekoppelde zesruits verdiepingvensters. De zijgevels van de hoekwoningen hebben middenboven evenals bij de middelste woningen twee gekoppelde zesruits ramen en bovenin een gevelbeschot. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complexomschrijving onder monumentnummer 524421. Waardering Het woningblok is van algemeen belang wegens cultuurhistorische, architectuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524425
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 61
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueer..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 45
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Venenlaan 29
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Venenlaan 25
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit 2 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. Het woningblok maakt onder..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 37
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK oorspronkelijk bestaande uit 4 arbeiderswoningen (thans 2 woningen en 4 garages) onderdeel van het woningbouwcomplex '..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

Foto's (1)