Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

Woonhuis

Venenlaan 37
1623RA Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1909-1911


Beschrijving van 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Inleiding WONINGBLOK oorspronkelijk bestaande uit 4 arbeiderswoningen (thans 2 woningen en 4 garages) onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. Het blok is parallel aan de Venenlaan gesitueerd aan de noordwestzijde van het linker hofje. Omschrijving Symmetrisch opgebouwd woningblok waarvan de twee middelste woningen worden gedekt door zadeldaken bekroond met een schoorsteen die groter is dan de overige schoorstenen van het complex. Tegen de zadeldaken sluit aan weerszijden een schilddak aan met de noklijn evenwijdig aan de straat. De risalerende voorgevels van de twee middelste woningen zijn voorzien van een voordeur, een dubbel T-venster en daarboven op de eerste verdieping twee gekoppelde zesruits ramen waarboven in de geveltop een driehoekig beschot. Midden tussen de twee genoemde vensters op de begane grond bevindt zich een deur met drieruits bovenlicht, waarachter een gang tussen de woningen naar het achtererf. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complexomschrijving onder monumentnummer 524421. Waardering Het woningblok is van algemeen belang wegens cultuurhistorische, architectuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524423
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 45
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Venenlaan 29
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 53
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit vier arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, als middenblok aan zuido..

't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Venenlaan 25
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit 2 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. Het woningblok maakt onder..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 61
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueer..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen in Hoorn

Foto's (1)