Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij in Boskoop

Boerderij

Reijerskoop 196
2771BT Boskoop
Zuid Holland


Beschrijving van Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij

Inleiding Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij, onderdeel van het boerderijcomplex aan het Reijerskoop. De hooiberg bevindt zich aan het uiteinde van het bedrijfsgedeelte van de boerderij. Omschrijving De hooiberg aan het uiteinde van het bedrijfsgedeelte van de boerderij heeft vier roeden en wordt thans afgesloten door een met golfplaten gedekt tentdak. Waardering Hooiberg van algemeen belang uit cultuurhistorisch oogpunt als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch-functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524419
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij in Boskoop

Schuur

Reijerskoop 196
Boskoop
Inleiding Vrijstaande SCHUUR, in de late achttiende of vroege negentiende eeuw gebouwd, behorende bij het boerderijcomplex aan het Reijersk..

Boerderij van het krukhuistype

Reijerskoop 196
Boskoop
Inleiding BOERDERIJ van het krukhuistype, in hoofdzaak stammende uit de eerste helft van de 17e eeuw (volgens overlevering uit 1636) en ho..

Winkel met bovenwoning

Gouwestraat 10
Boskoop
Inleiding WINKEL met BOVENWONING, in 1908 ontworpen en gebouwd in de stijl van de Art Nouveau. Aan de westkant loopt een steeg langs de wi..

Winkel met bovenwoning

Gouwestraat 8
Boskoop
Inleiding WINKEL met BOVENWONING, in 1908 ontworpen en gebouwd in de stijl van de Art Nouveau door de bouwkundige W. Kreling voor de heer J..

Boskoopse hefbrug

Reyerskoop/Zijde
Boskoop
Inleiding Geklonken stalen HEFBRUG uit 1935-1936 over de Gouwe, gebouwd door de N.V. De Vries Robbé & Co. uit Gorinchem ten behoeve van d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij in Boskoop

Foto's (1)