Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Boskoop

Boerderij

Reijerskoop 196
2771BT Boskoop
Zuid Holland

Bouwjaar: 1615-1650


Beschrijving van Schuur

Inleiding Vrijstaande SCHUUR, in de late achttiende of vroege negentiende eeuw gebouwd, behorende bij het boerderijcomplex aan het Reijerskoop en gelegen op het achtererf parallel aan het bedrijfsgedeelte van de boerderij. Omschrijving De schuur is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, onder een met riet gedekt zadeldak met de noklijn parallel aan die van het achterhuis van de boerderij. De gevels van de schuur zijn opgetrokken in gele IJsselsteen, waarbij de zijgevels gedeeltelijk beschoten zijn met horizontale houten delen en voorzien van vierruits ramen. De schuur heeft een afgeschuinde linker zijde ter hoogte van het kelder-opkamervolume van de boerderij. De schuur is uitgebreid met enkele in baksteen opgetrokken aanbouwen, waaronder vermoedelijk een boenhok, rechts van de schuur langs de waterloop. Waardering Vrijstaande schuur van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt vanwege ouderdom, materiaalgebruik en vormgeving; tevens van belang als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch-functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524418
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Boskoop

Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij

Reijerskoop 196
Boskoop
Inleiding Hooiberg op het achtererf van de krukhuisboerderij, onderdeel van het boerderijcomplex aan het Reijerskoop. De hooiberg bevindt z..

Boerderij van het krukhuistype

Reijerskoop 196
Boskoop
Inleiding BOERDERIJ van het krukhuistype, in hoofdzaak stammende uit de eerste helft van de 17e eeuw (volgens overlevering uit 1636) en ho..

Winkel met bovenwoning

Gouwestraat 10
Boskoop
Inleiding WINKEL met BOVENWONING, in 1908 ontworpen en gebouwd in de stijl van de Art Nouveau. Aan de westkant loopt een steeg langs de wi..

Winkel met bovenwoning

Gouwestraat 8
Boskoop
Inleiding WINKEL met BOVENWONING, in 1908 ontworpen en gebouwd in de stijl van de Art Nouveau door de bouwkundige W. Kreling voor de heer J..

Boskoopse hefbrug

Reyerskoop/Zijde
Boskoop
Inleiding Geklonken stalen HEFBRUG uit 1935-1936 over de Gouwe, gebouwd door de N.V. De Vries Robbé & Co. uit Gorinchem ten behoeve van d..

Kaart & Routeplanner