Schuur in Boskoop

Reijerskoop 196
2771BT Boskoop

Beschrijving van Schuur

Inleiding Vrijstaande SCHUUR, in de late achttiende of vroege negentiende eeuw gebouwd, behorende bij het boerderijcomplex aan het Reijerskoop en gelegen op het achtererf parallel aan het bedrijfsgedeelte van de boerderij. Omschrijving De schuur is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, onder een met riet gedekt zadeldak met de noklijn parallel aan die van het achterhuis van de boerderij. De gevels van de schuur zijn opgetrokken in gele IJsselsteen, waarbij de zijgevels gedeeltelijk beschoten zijn met horizontale houten delen en voorzien van vierruits ramen. De schuur heeft een afgeschuinde linker zijde ter hoogte van het kelder-opkamervolume van de boerderij. De schuur is uitgebreid met enkele in baksteen opgetrokken aanbouwen, waaronder vermoedelijk een boenhok, rechts van de schuur langs de waterloop. Waardering Vrijstaande schuur van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt vanwege ouderdom, materiaalgebruik en vormgeving; tevens van belang als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch-functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)